top of page

Behandling av svangerskapsrelaterte plager


Under graviditeten skjer det store endringer både fysisk og følelsesmessig. Man legger på seg og forskyver tyngdepunktet på grunn av den voksende magen, svaien i ryggen øker, krumningen i brystryggen blir større, vekten øker og magemusklene øker i lengde. Dette skjer under en relativt kort tidsperiode og er bare noen av de mange forandringer som oppstår i løpet av 9 måneder.

Alle gravide vil få mykere leddbånd og mykere leddforbindelser gjennom graviditeten slik at bekkenet blir mer fleksibelt. Dette kan være med å bidra til plager og smerter i bekken/korsrygg. Den gravide er avhengig av ett velfungerende bekken og en avbalansert ryggsøyle i denne perioden. Slik at rygg og bekken tilpasser seg vektøkningen på fremsiden av kroppen på en problemfri måte. Når kroppens evne til å tilpasse seg omgivelsene minsker, kommer smertene.

Behandling hos f.eks osteopat eller fysioterapeut under graviditeten kan redusere smerter og plager, det gjør deg sterkere til å motstå hverdagslige utfordringer, kan gi deg en bedre holdning, samt at man som nybakt mor helsemessig vil kunne innhente seg raskere å takle bedre den hektiske tiden man har i vente.

Vanlige plager som gravide oppsøker behandling for:

* Bekkenløsning/ låsning

* Forebygging av rygg- og bekkenplager

* Bryst- og pustesmerter

* Nummenhet i armer

* Vondt mellom skulderbladene

* Symfysesmerter (foran i bekkenet)

* Hodepine

Når du blir gravid er det viktig å tenke på hvilke endringer som kommer, og forberede kroppen på dette. For eksempel ved hjelp av korrekte treningsøvelser for å styrke opp de delene av kroppen som får økt belastning ved svangerskap.

Forskning viser at regelmessig trening under svangerskapet øker sjansen for et normalt forløp og statistisk sett færre komplikasjoner. Det er flere undersøkelser som viser at trening under svangerskapet er positivt for både mor og barn (1).

På helsehuset får du god oppfølgning både til behandling og treningsveileding. Vi har tro på å forebygge fremfor å reparere.

Vi har både osteopater, fysioterapeuter, kiropraktorer og akupunktør som står klare for å hjelpe deg på veien til et godt svangerskap. Vi samarbeider ofte om pasientene og utfyller hverandre til det beste for deg.

Tallene i parantes i teksten korresponderer med tallene til referansene under.

1. Owe, K (2011) Exercise before and during pregnancy and reproductice outcomes. Tilgjengelig fra: https://brage.bibsys.no/xmlui/handle/11250/2356676 (Hentet 05. Januar 2017)

Aktuelle artikler
Siste artikler
Arkiv
Sorter etter tags
Følg oss
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page