Marianne jobber på Helsehuset Greaaker i Sarpsborg som akupunktør og fysioterapeut. Generell fysioterapi, alt fra akutte til kroniske lidelser, i både skjelett og muskelsystemet. Akupunkturbehandling, i form av klassisk akupunktur og triggerpunktsbehandling.

Bachelor Fysioterapi

Bachelor Akupunktur

Marianne Eriksen

Fysioterapeut

Akupunktør

Aktuelt på Helsehuset

Vektnedgang og trening - Et eksempel på godt samarbeid

February 6, 2019

1/9
Please reload

Marianne jobber kun med privatkunder som betaler ordinær pris, både individuelt og i gruppe. Man trenger ikke henvisning fra lege for å få time hos privat fysioterapeut. Det er ingen venteliste, og man får alltid god individuell oppfølging én til én.

Akupunktur

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform, som har eksistert i mer enn 2000 år. Erfaring gjennom mange år har vist at akupunktur er en behandlingsmetode med svært få bivirkninger, som stimulerer kroppens egne helbredelsesprosesser. Akupunktur kan brukes mot et bredt spekter av sykdommer og symptomer.


Ved første akupunkturkonsultasjon gjøres et omfattende intervju, i tillegg til puls og tunge diagnostikk, som danner grunnlaget for å stille en diagnose. Diagnosen er utgangspunktet for selve behandlingen og hvilke akupunkturpunkter som skal brukes. Vi har ca. firehundre slike punkter, som er plassert på kroppens fjorten meridianer (energibaner). Målet med en diagnostisering er å finne årsaken til plagene som hver pasient har, slik at behandlingen blir individuelt tilpasset. Dette er viktig ettersom de samme sykdommer og symptomer kan ha forskjellige årsaker ut fra tradisjonell kinesisk medisin (TKM) sin tankemåte. Det er ulike faktorer som kan forårsake sykdom, blant annet en ubalanse mellom hvile og aktivitet, varme og kulde, feil kosthold, fysiske traumer, langvarig ubearbeidede følelser, emosjonelle sjokk osv.

Ved første konsultasjon

 

Under behandlingen blir det brukt sterile engangsnåler som stikkes inn i utvalgte akupunkturpunkter på hele kroppen. Retningen og hvor dypt disse nålene stikkes varierer. Nålene står enten i ro eller beveges under behandlingen. Nålene som brukes er veldig tynne og dette gjør at selve behandlingen er lite smertefull. Noen kan oppleve en nummen eller svakt prikkende følelse der nålene sitter. Etter behandlingen kan du oppleve ømhet rundt stikket. Noen pasienter opplever også trøtthet, mens andre kan oppleve økt energi og livsglede både under og etter behandlingen. Nålene står i mellom 20- 40 min. Hvor mange behandlinger som behøves er avhengige av type problem og varighet.

Selve behandlingen

Luftveisplager, som astma, bronkitt, bihulebetennels, allergier.                                    
Hudproblemer, som eksem, helvetesild, rosen.

Mage og tarm lidelser.


Muskel- og skjelett plager.


Avhengighetsproblematikk.


Lidelser i sanseorganene.


Lettere psykiske plager, som depresjon, uro, angst.

Søvnvansker.

www.akupunktur.no

Akupunktur kan brukes ved:


Reumatiske sykdommer.


Svangerskaps plager og infertilitetsproblemer.


Urinveislidelser.


Hormonelle forstyrrelser.


Øresus og svimmelhet.


Hodepine/ migrene.

Problemer i overgangsalderen.  

 

 Eikveien 22, 1718 Greåker

Midt mellom Fredrikstad og Sarpsborg  

NB. Bedriftshelsetjenesten Ringvoll og Høyden har samme adresse, men eget telefonnummer: 69 25 31 06

* Ved henvendelese på e-post eller kontaktskjema vil du bli kontaktet innen to virkedager. Hvis det haster, eller ved avbestilling, ring vårt telefonnummer eller kontakt din behandler direkte. Resepsjonen er bemannet mandag-fredag 0900-1400, og det vil i dette tidsrommet primært være enklere å komme gjennom per telefon.