5 tips for gravide med bekkenplager

October 2, 2017

 

1. Få veiledning til øvelser tidlig i svangerskapet. Oppretthold aktivitet ved å gjennomføre øvelser som styrker bekken og korsrygg, det kan bidra til mindre plager utover i svangerskapet og gjøre deg rustet til å takle de fysiske påkjenningene en graviditet kan medføre. Forskning viser at trening i svangerskapet bidrar til mindre smerter (1).

 

2. ”Pølsedyne.” De store bbhugme putene har blitt svært populære hos gravide de siste årene og det er ikke uten grunn. Det er en stor pute eller dyne som man plasserer mellom lår, knær og ankler. Ved plager i korsrygg/ bekken kan denne puten være en god støtte og avlastning for ryggen din. Hvis du ikke ønsker å kjøpe en dyr pute kan du sy sammen din egen ved bruk av en dyne.

 

3. Lær deg spesielle teknikker for å reise seg opp, gå i trapper, inn og ut av bilen. Unngå bevegelser som er smertefulle og lytt til kroppen.

 

4. Bytt stilling ofte, velg en stol fremfor en dyp sofa.

 

5. Hvis plagene oppleves som svært smertefulle og hemmende kan det være smart og oppsøke en behandler. Mange gravide kvinner oppsøker osteopat med smertetilstander i bekken og korsrygg. Behandlingen har dokumentert effekt, og er skånsom for pasienten. Ved å forebygge og behandle plager i graviditeten får mann større mulighet til å holde seg fysisk aktiv, noe som er gunstig for moren og fosterets helse (1,2, 3).

 

Alle råd er gitt på generelle grunnlag. Ved spørsmål, vennligst ta kontakt. Les mer om osteopat Madelen her.

 

 

Referansene under samsvarer med tallene i teksten over:

Kilder:

1. Owe. K (2011) Exercise before and during pregnancy and reproductive outcomes. Tilgjengelig fra: https://brage.bibsys.no/xmlui/handle/11250/2356676

2. Licciardone J., Buchanan S., Hensel K., et al. Osteopathic manipulative treatment of back pain and related symptoms during pregnancy: a randomized controlled trial. Am J Obst Gynecol.

3. http://www.cochrane.org/CD001139/PREG_treatments-preventing-and-treating-low-back-and-pelvic-pain-during-pregnancy (2)

Del på Facebook
Del på Twitter
Please reload

Aktuelle artikler

Vektnedgang og trening - Et eksempel på godt samarbeid

February 6, 2019

1/9
Please reload

Siste artikler

November 12, 2019

May 27, 2019

Please reload

Arkiv