top of page

Intervju med vår ernæringsrådgiver - Tverrfaglighet i fokus på Helsehuset Greaaker


Fra venstre: Ernæringsrådgiver Randi Flesjø og Osteopat Madelen Friberg.

Her på Helsehuset Greaaker er vi opptatt av et godt tverrfaglig miljø der vi lærer av hverandre og samarbeider på tvers av profesjoner med ulike pasienter.

Ofte ser vi at pasienter kan ha god nytte av tverrfaglig oppfølgning. Der mann for eksempel går til fysioterapeut, kiropraktor eller osteopat for ryggsmertene og samtidig til ernæringsrådgiver for hjelp til vektreduksjon eller kostholdsveiledning. Slik jobber vi sammen for å få til det beste for pasientene våre.

Med tanke på dette har jeg som osteopat tatt en prat med vår ernæringsrådgiver på huset Randi Flesjø, for å gi dere litt mer innblikk i hvordan hun jobber og hvilke problemstillinger hun ofte ser hos sine pasienter.

Kan du starte med å fortelle litt om deg selv?

"Jeg er utdannet med en bachelor i ernæring og har en brennende interesse i å bruke mat som medisin. Jeg blir så glad for alle som kommer inn på kontoret mitt som jeg kan hjelpe til å få en bedre livskvalitet eller enda bedre, bli kvitt plagene sine. Jeg jobber med forebyggende helse og er opptatt av å legge tilrette for et individuelt tilpasset kosthold, der klienten får god kunnskap om hvordan maten vi spiser fungerer i kroppen vår. På den måten vil du lettere kunne kjenne på kroppen hvordan den har det i forhold til hva du spiser. For meg er det viktig å få et innblikk i hvordan du har det, da det er et viktig verktøy i forhold til hvordan kroppen har det på innsiden. Stress, søvn, fordøyelse, energi og immunforsvar gir en god pekepinn på hva kroppen sender av signaler og prøver å fortelle deg."

Hvorfor valgte du dette yrket?

"Jeg har levd med mye smerter gjennom hele livet og opplevde at det var lite hjelp å få i helsevesenet i min situasjon. Jeg ønsket å lære mer om hvordan kroppen fungerer og hvordan livsstil og kosthold spiller inn i forhold til helsen vår. Ikke minst elsker jeg å jobbe med mennesker og jeg føler meg heldig som lærer å kjenne så mange flotte mennesker, som hver og en har sin unike historie å fortelle. Det er utrolig givende å få lov til å hjelpe andre til å få en bedre hverdag og at små endringer kan gjøre en stor forskjell."

Hvilke type pasienter jobber du oftest med? Er det noe spesielt felt innenfor ernæringsfaget du syntes er ekstra spennende?

"Jeg jobber mye med vektnedgang og tarmproblematikk i forhold til intoleranser og IBS. Jeg synes det er ekstra spennende med tarmhelse og ser at en tarm i ubalanse kan ha stor innvirkning i mange diagnoser og livvstilssykdommer. Betennelsesdempende kosthold er også noe som jeg jobber mye med blant mine klienter og der ser jeg en stor bedring ved å tilpasse fettsyrebalansen i kroppen, for å dempe smerter."

Hvordan syntes du det tverrfaglige samarbeidet er her på huset?

"Det synes jeg er veldig spennende og jeg er så stolt og glad for at jeg har så mange dyktige kollegaer å samarbeide med. Det er høy faglig kompetanse blant alle som jobber her på helsehuset og det er lagt til rette for at vi kan tilby ulike tjenester, som sammen vil gi den beste behandlingen for pasienten."

Har du noen kostholdsråd å komme med til våre lesere nå før sommertid og ferie?

"Jeg er opptatt av matglede og å få inn mer fargerik mat. Spis av regnbuens farger til hvert måltid og få inn mer grønnsaker. Grønnsaker gir god næring, metthetsfølelse og lite kalorier. Velg også gjerne fisk og skalldyr nå på sommeren som er fantastisk godt også å grille. Nyt sesongens råvarer og spis mye bær, de er proppfulle av plantestoffer med sterk antioksidantkraft. Fargerike matvarer styrker immunforsvaret vårt og er med på å bekjempe en rekke sykdommer. Bruk tiden i sommer på det som gjør deg glad, for noe av det beste du kan gjøre for helsen din er å være glad i deg selv."

Ta kontakt med oss på helsehuset hvis du ønsker behandling eller tverrfaglig oppfølging av dine plager.

Les mer om artikkelforfatter osteopat Madelen Friberg her.

Les mer om ernæringsrådgiver Randi Flesjø her.

Aktuelle artikler
Siste artikler
Arkiv
Sorter etter tags
Følg oss
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page