top of page

Fermentering


Fermentering er i vinden som aldri før og vår ernæringsrådgiver Randi Flesjø har flere prosjekter på gang. I høst holder hun kurs her på Helsehuset Greaaker om surdeigsbakst, fermenterte grønnsaker og hvordan du kan lage din egen fermenterte te, kombucha.

HNH videregående skole

Randi Flesjø har også forelest på HNH videregående skole om temaet fermentering og kombucha, sammen med sin kollega fra Sprudlende Sunn, Linn Stokstad. Skolen har kombucha-brygging som et prosjekt i naturfag og Sprudlende Sunn er deres ekspertpanel som veileder elevene underveis. Les mer om det spennende prosjektet her.

På bildet fra venstre: Linn Stokstad og Randi Flesjø.

Hva er fermentering?

Fermentering, eller melkesyregjæring, er en eldgammel og tradisjonell metode for å konservere og oppbevare mat i mangel på moderne oppfinnelser som frysere, kjøleskap og hermetikk. Under fermentering produser organismer alkohol, melkesyre og eddiksyre – naturlige konserveringsmidler som bevarer næringsstoffer og forebygger råtning. Fermenteringen skjer vanligvis ved hjelp av bakterier, gjær eller sopp, og prosessen øker matens næringsinnhold.

Godt for fordøyelsen

Enzymene og de gode bakteriene som dannes ved fermentering kan gjøre underverker for fordøyelsen og spesielt når vi spiser tungt fordøyelige matvarer eller mye prosessert mat. Bruk derfor gjerne fermenterte grønnsaker som et tilbehør til maten du spiser!

Kurs?

Er du interessert i å lære mer om fermentering og har lyst å bli med på kurs?

Da kan du kontakte Randi:

E-post: randi@sprudlendesunn.no Mobil: 47 37 28 00

Les mer om Randi Flesjø her.

Aktuelle artikler
Siste artikler
Arkiv
Sorter etter tags
Følg oss
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page