top of page

Kostråd til gravide


Når du er gravid, er det viktig å spise variert for å dekke alle næringsstoffene du trenger. Er det første gangen du er gravid har du kanskje mange spørsmål, eller har du vært gravid før, men synes det er vanskelig å følge med på anbefalingene for gravide fra Helsedirektoratet?

Det å gå gravid er en hard jobb for kroppen og det er viktig at du tenker litt mer over hvilket drivstoff du gir kroppen gjennom svangerskapet.

Energi til kroppen

Under graviditeten trenger kroppen noe mer energi, mer protein, folat, kalsium, jern, vitamin D, sink og jod.

For å dekke kroppens behov og også barnet i magen er det viktig å vite hvilke matvarer som sikrer et godt opptak og gjør at mammakroppen ikke blir tappet for energi. For det er faktisk slik at babyen tar det den skal ha, men har du lave nivåer av ulike næringsstoffer, kan mor få ulike mangler.

Noen er mye kvalm under graviditeten og har ikke så god matlyst. Cravings under graviditeten er det også mange som opplever, og det kan faktisk være et tegn på at kroppen har mineralmangel, ubalanse i elektrolyttene dine eller vitaminmangel.

Disse cravingsene kan være kroppens måte på å fortelle deg noe ikke er helt som det skal. Er ikke kroppen fantastisk?

Fødselsforberedende kurs

Her på Helsehuset jobber jeg tett sammen med Osteopat Madelen Friberg som er utrolig dyktig på behandling og forebygging under svangerskap. Til høsten skal vi faktisk starte opp med fødselsforberedende kurs her på huset og har også fått med oss jordmor Thea Aasli på laget. Det blir så bra, og vil gi deg som er gravid god kunnskap og trygghet under svangerskap og fødsel. Som vi gleder oss!

Oppstart av kurset er i september og mer info om kurset i sin helhet, kommer på nettsiden vår etter ferien. Men om du vil holde av en plass, kan du sende oss en mail:

Randi: randi@sprudlendesunn.no

eller

Madelen: madelen@tindlund.no

Vi ønsker deg en fortsatt god sommer!

Aktuelle artikler
Siste artikler
Arkiv
Sorter etter tags
Følg oss
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page