top of page

Du er din egen oppskrift


For tre uker siden skrev jeg deg mitt første blogginnlegg på lenge, som handlet om å ha sommerkjolen på i striregnet. Jeg ble overveldet over hvor mange koselige svar og tilbakemeldinger jeg fikk av flere av dere på mailen. Jeg var ikke forberedt på at på grunn av blogginnlegget, ville flere tidligere klienter ha ny time. Andre kom med egne refleksjoner om sitt eget liv i forhold til min metafor. Knallbra – tusen takk alle sammen.

Tanken bak med blogginnlegg jevnlig er å dele med meg tanker og historier som du kan tenke på og reflektere over i forhold til psykisk helse. Samtidig minner jeg deg på at jeg er her, dersom du trenger en fagperson å prate med. En som kan lytte til deg uten å komme med råd, dersom du ikke ber om det.

Psykiske helseproblemer vi hører mye om i samfunnet er angst og depresjonsliknende problemer. Jeg har en teori på at en av grunnene til både angst og depresjonsliknende plager er at vi dytter vekk det vonde og presser oss for ofte til å se på det positive. Vi tror det er den rette måten å takle det på i stedet for å kjenne på hva vi har behov for. Da ligger ubehaget og ulmer til det kommer opp uten at du forstår eller har kontroll. Dette kan utløses av en vanskelig livssituasjon og noen ganger finnes det ikke noe konkret svar på HVORFOR AKKURAT DU har det vanskelig nå.

Psykiske plager som uro og nedstemthet er noe som mange mennesker vil oppleve en eller flere ganger i løpet av livet. Sånn er det bare. Spørsmålet er hvordan du håndterer det.

Jeg tror veldig på at DU SELV ER OPPSKRIFTEN på hvordan takle tider med psykiske plager. Som terapeut opplever jeg ofte at mennesker selv vet hva de trenger å ta tak i for å få det bedre, men at de først sliter med å akseptere at de har det vondt nå. Det hjelper heller ikke så mye at du går og plages på egenhånd, fordi du ikke vil belaste andre.

Om du setter deg ned og kjenner etter hvordan du har det akkurat nå – kan du innerst inne få kontakt med hva du trenger å gjøre i livet ditt?

Det kan være helt enkle grep i hverdagen eller store valg i livet ditt.

Jeg bare spør – du har svaret.

Klem fra Lene Sofie

Aktuelle artikler