Søk
  • Madelen Friberg

5 tips for gravide med bekkenplager


1. Få veiledning til øvelser tidlig i svangerskapet. Oppretthold aktivitet ved å gjennomføre øvelser som styrker bekken og korsrygg, det kan bidra til mindre plager utover i svangerskapet og gjøre deg rustet til å takle de fysiske påkjenningene en graviditet kan medføre. Forskning viser at trening i svangerskapet bidrar til mindre smerter (1).

2. ”Pølsedyne.” De store bbhugme putene har blitt svært populære hos gravide de siste årene og det er ikke uten grunn. Det er en stor pute eller dyne som man plasserer mellom lår, knær og ankler. Ved plager i korsrygg/ bekken kan denne puten være en god støtte og avlastning for ryggen din. Hvis du ikke ønsker å kjøpe en dyr pute kan du sy sammen din egen ved bruk av en dyne.

3. Lær deg spesielle teknikker for å reise seg opp, gå i trapper, inn og ut av bilen. Unngå bevegelser som er smertefulle og lytt til kroppen.

4. Bytt stilling ofte, velg en stol fremfor en dyp sofa.

5. Hvis plagene oppleves som svært smertefulle og hemmende kan det være smart og oppsøke en behandler. Mange gravide kvinner oppsøker osteopat med smertetilstander i bekken og korsrygg. Behandlingen har dokumentert effekt, og er skånsom for pasienten. Ved å forebygge og behandle plager i graviditeten får mann større mulighet til å holde seg fysisk aktiv, noe som er gunstig for moren og fosterets helse (1,2, 3).

Alle råd er gitt på generelle grunnlag. Ved spørsmål, vennligst ta kontakt. Les mer om osteopat Madelen her.

Referansene under samsvarer med tallene i teksten over:

Kilder:

1. Owe. K (2011) Exercise before and during pregnancy and reproductive outcomes. Tilgjengelig fra: https://brage.bibsys.no/xmlui/handle/11250/2356676

2. Licciardone J., Buchanan S., Hensel K., et al. Osteopathic manipulative treatment of back pain and related symptoms during pregnancy: a randomized controlled trial. Am J Obst Gynecol.

3. http://www.cochrane.org/CD001139/PREG_treatments-preventing-and-treating-low-back-and-pelvic-pain-during-pregnancy (2)

#ryggsmerter #lumbago #bekkenplager #osteopat #gravid #trening

380 visninger

Siste innlegg

Se alle

Vi har ledige kontorer

Vi søker etter ny kiropraktorer til vår klinikk. For nærmere opplysninger kontakt med fysioterapeut og daglig leder Gert Rood Vastveit, mob: 99638809 Se også på vår hjemmeside www.helsehusetgreaaker

Adgang til treningssenteret

Grunnet korona og ved eventuell smittesporing går vi nå igjennom vår kunde- og kontaktinformasjon. Det er dessverre flere av nøkkelkortene som ikke er registrert med navn, disse vil derfor bli slettet

Vi har åpent alle hverdager 0800 - 1600.

Enkelte behandlere vil etter avtale kunne ta i mot pasienter utover åpningstidene.

 Eikveien 22, 1718 Greåker

Midt mellom Fredrikstad og Sarpsborg  

NB. Bedriftshelsetjenesten Ringvoll og Høyden har samme adresse, men eget telefonnummer: 69 25 31 06

* Ved henvendelese på e-post eller kontaktskjema vil du bli kontaktet innen to virkedager. Hvis det haster, eller ved avbestilling, ring vårt telefonnummer eller kontakt din behandler direkte. Resepsjonen er bemannet mandag-fredag 0900-1400, og det vil i dette tidsrommet primært være enklere å komme gjennom per telefon.